Social Media op wereldniveau

Gepubliceerd door Inge Kaptein op

Het belang van Social Media voor je bedrijf

Het belang van Social Media werd gisteravond, terwijl ik aan tafel zat met een aantal ondernemers, al snel duidelijk. Ik zat met kleine ondernemers maar ook een wereldwijd actief grote ondernemer aan tafel. Tijdens het gesprek kreeg ik de vraag; wat doe jij eigenlijk.
Mijn ogen begonnen te glimmen want vertellen over mijn passie, dus waar ik mee bezig ben, vind ik heerlijk.

Pitchen met impact….dit was bij uitstek mijn kans om mijn pitch te gebruiken. Ik vertel over onze B2P training. Ik leg uit wat het belang is van on- en offline communicatie. Het belang van een goede duidelijke online communicatie waar ieder bedrijf anno 2017 niet meer omheen kan en er sowieso mee te maken krijgt. Medewerkers gebruiken zowel zakelijk als privé Social Media. Zeker in Nederland waar 92 procent over internet beschikt zowel in huis als mobiel. Handig als je duidelijk je verhaal in een korte tijd kunt overbrengen. Social Media voor bedrijven hoe belangrijk is dat eigenlijk?
Belang Social Media
Social Media op wereldniveau

Eén van de ondernemers vertelde dat hij heel veel in het buitenland werkt. Hij reist zo’n beetje de hele wereld over. De afgelopen periode was hij veel in India, Bangelore en Mombai. Daar wordt een deel van de productie uitgevoerd. Enkele nieuwe items waren op Instagram en Facebook en zelfs op LinkedIn geplaatst. De reacties daarop waren overweldigend! Voor hem betekende dat die items extra gemaakt moesten worden doordat hij op deze manier kon afmeten dat de verkoop van deze items explosief zou stijgen. Om de betrokkenheid van zijn klanten te vergroten heeft hij ook foto’s van de productielijn geplaatst zodat iedereen met eigen ogen kon zien dat alle omstandigheden voor de medewerkers ter plaatste goed zijn. Een kijkje achter de schermen vergroot de betrokkenheid en straalt vertrouwen uit.

Hoe mooi is het om Social Media ook hiervoor te kunnen gebruiken. Het maakt direct duidelijk dat op deze manier Social Media goed in het bedrijfsleven toe te passen is!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *