LinkedIn Tips

Tip 1: Er gaat veel veranderen de komende tijd op jouw LinkedIn profiel

Er komt een nieuwe lay-out op je persoonlijke profiel.

De komende periode gaat er nogal wat veranderen op jouw LinkedIn profiel. Je zult regelmatig LinkedIn Tips voorbij zien komen. Hier is al gelijk de eerste bruikbare tip. De nieuwe lay-out van je persoonlijke profiel gaat er strakker en veel overzichtelijker uit zien. Jouw naam, kopregel, huidige werkgever en opleiding verhuizen naar onder je omslagfoto en profielfoto. Ook woonplaats, omgeving en het aantal connecties vind je daar terug (meer dan 500 blijft aangegeven met 500+). Heel fijn dat de samenvatting daar weer direct onder volgt zodat je direct kunt lezen wie iemand is, wat hij of zij te bieden heeft en verdere interessante informatie over desbetreffende persoon.

Speciale volgen button op je profiel
Super handig! Wat ook nieuw is dat je nu direct iemand kunt gaan volgen door de nieuwe button op je profiel. Je hoeft dus niet met iemand te linken om zijn of haar updates of blogs te volgen.

Ook de contactgegevens zijn verplaatst. Je vind ze nu aan de rechterkant op je pagina.

Tip 2: Er komt een chatfunctie op LinkedIn

We konden erop wachten natuurlijk en LinkedIn kon niet achter blijven; er komt een chatfunctie op het profiel zelf. Op dit moment is het alleen mogelijk om via je inbox met elkaar te chatten, maar eigenlijk was dat super onhandig handig! Straks kun je heel gemakkelijk met elkaar in gesprek komen via deze nieuwe mogelijkheid. Ben benieuwd wat dat brengt en of er gebruik van gemaakt gaat worden. Daarnaast verwacht ik eigenlijk dat er dezelfde mogelijkheden op zitten als bij bijvoorbeeld Whatsapp. We gaan het meemaken. Chatten via LinkedIn.

li-tip-2

Tip 3: Bewerken van jouw eigen LinkedIn profiel

Je bent in jouw LinkedIn profiel, dan kun je straks na het wijzigen van de lay-out van LinkedIn  nog steeds alles bewerken via de bewerkingsopties. Toch zul je zien dat er veranderingen zijn. Het voordeel van de nieuwe lay-out is dat het er veel minder rommelig uitziet. Geen potloodjes en zo meer. Het wordt het stuk overzichtelijker. Het ziet er een stuk rustiger en strakker uit. De optie ‘Wie bekeek mijn profiel’ is verhuisd naar de plek onder je verkorte profiel. Daar zie je ook gelijk hoeveel mensen jouw update bekeken. Het lijkt nu veel meer op je LinkedIn App die je vast al op je mobiel gebruikt. LinkedIn wil daar meer éénheid in hebben denk ik.

Bewerken LinkedIn profiel

Met de “Voeg een onderdeel toe aan uw profiel ” rechts kun je onderdelen toevoegen aan je profiel zoals dat voorheen ook mogelijk was. Het staat nu alleen op een andere plaats. Rechts dus! Gelijk daaronder zie je de keuze mogelijkheid van de optie om je “profiel te bekijken zoals anderen jouw profiel zien“. Ook is het nu makkelijker om de optie terug te vinden om je “profiel in een tweede taal aan te maken“. (Dat is wel even een karweitje hoor).Samenvatting aanpassen

Samenvatting aanpassen

Dan klik je op ‘Add summary’. Hier schrijf je jouw samenvatting. Helaas is ook na deze update van LinkedIn nog steeds niet mogelijk om andere lettertype en tekens, opsommingstekens enzovoort te gebruiken. Wil je dit toch dan zul je moeten knippen en plakken vanuit Word. Afwachten maar of ze hier in de toekomst nog mee komen!

Samenvatting LinkedIn aanpassen

Tip 4: Zoekfunctie op LinkedIn

Nou hoor ik je bijna denken…zoeken op LinkedIn dat kan toch allang. Klopt! Maar wat nog niet kon was het zoeken op termen vandaar de kop: Zoekfunctie op LinkedIn. Je hebt een enkele week geleden een update gelezen en wilt hem nog eens terug lezen maar van wie was het ook alweer!? Lastig zoeken is nu voorbij. Je kunt nu gewoon zoekwoorden-termen in de balk zetten en het systeem zoekt de updates met jouw zoekterm terug. Zo vind je gemakkelijk het bericht wat je nog eens wilde lezen terug. Wie LinkedIn al langere tijd gebruikt zal denken dat kon vroeger toch ook al. Ook dat klopt dat kon ook. Kon ja… want ineens was het verdwenen maar nu dus gelukkig weer terug. Zo zie je maar LinkedIn is volop in beweging.
zoekbalk LinkedIn

Tip 5: Notificaties LinkedIn
Meldingen of te wel “notificaties” LinkedIn!

Je vindt de Notificaties LinkedIn nu op de menubalk onder het icoontje met een dubbel belletje. Als je daarop klikt zie je alle meldingen. Bijvoorbeeld, wie heeft jouw profiel bekeken of iets onderschreven maar ook de suggesties en overige meldingen. Dat gaat veranderen. Je vindt ze straks zoals op de foto hieronder te zien is. Ook dat is weer even wennen maar je zult merken dat je binnen no-time het bestaan van de belletjes vergeten bent..

notificaties LinkedInBedrijfspagina

Niet alleen de persoonlijke pagina maar ook de LinkedIn bedrijfspagina gaat op de schop, net als de carrièrepagina die straks ‘Life’ gaat heten. Er komst straks een mogelijkheid om onder andere de blogs van je medewerkers op plaatsen (dit kunnen er maximaal drie zijn). De lay-out krijgt net zo’n strak uiterlijk als het persoonlijke profiel. Ook zullen er uitgebreide opties met statistieken bijkomen. Daar is helaas nu nog geen beeldmateriaal van, maar hopelijk heeft iedereen de nieuwe versie snel want ook deze pagina’s zijn een enorme verbetering.

Er zijn nog wat aanpassingen die je gaat tegenkomen in de nieuwe lay-out. De uitrol gaat zoals altijd gefaseerd de komende tijd en het zal per persoon verschillend zijn wanneer je precies over gaat naar de nieuwe LinkedIn versie. Dit is absoluut een enorme verbetering!

Wijzigingen LinkedIn

Chat openen
1
Hallo, waarmee kan ik je helpen?