Microbloggen

Gepubliceerd door Inge Kaptein op

Microbloggen


Bij microbloggen denk je niet gelijk aan Twitter. Toch is dat precies wat Twitter is. Een miniblog van 140 tekens waarin je ook links en foto’s of zelfs een video kunt delen met je volgers.

Microbloggen takken met vogels
Tweets en Retweeten
Tweets hebben een informeel karakter en zijn super gemakkelijk te versturen. Je maakt snel contacten, je kunt in principe “iedereen” volgen met een Twitter account. Tweets hebben een dubbele functie. Jij plaatst een Tweet die jouw volgers kunnen lezen. Jij kunt weer de Tweets ontvangen van personen en bedrijven die jij volgt.

Daarnaast kun je die berichten weer heel gemakkelijk met jouw volgers delen. Het zogenaamde Retweeten (RT). Dit doe je als je in de inhoud van het bericht interessant genoeg vindt. Gaat dat zelfde bericht weer ge-retweet worden dan gaat het bericht “viral” zoals ze dat noemen. Het leuke daarvan is dat zo’n bericht in korte tijd wel bij duizenden mensen terecht kan komen. Voor je gaat Twitteren moet je wel even de moeite nemen om de spelregels van Twitter te lezen. Deze regels zijn er vooral spam en andersoortig misbruik te voorkomen.

Wat is het belang voor een bedrijf om te starten met Twitter?
  • Naamsbekendheid
  • Het leggen van contacten
  • Communicatie over en weer
  • Informatie zoeken
  • Concurrentie checken
  • Meer bezoekers naar je website leiden.
Starten met Twitteren

Je hebt er goed over nagedacht en je bent overtuigd. Jij gaat ook Twitteren! Je begint met het aanmaken van een Twitter account. Gelukkig neemt Twitter je aan de hand en leid je stap voor stap door het systeem. Als bedrijf is het belangrijk dat je je profiel goed optuigt. In de Bio geef je kernachtig de essentie van je bedrijf weer inclusief locatie en natuurlijk een link van je website. Natuurlijk zorg je voor de visuele aankleding van je profiel door gebruik te maken van een goede profielfoto, omslagfoto met daarin eventueel je logo. (dit vooral voor herkenbaarheid)

Volg mij gerust op Twitter ik volg je terug en jij hebt dan direct je eerste volger!

 “kwaliteit gaat boven kwantiteit”

 

Categorieën: Twitter

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Hallo, waarmee kan ik je helpen?